MAGAZIN ONLINE DE PIESE AUTO, ACCESORII SI ANVELOPE
NAVIGARE

GLOSAR PIESE AUTO

Descopera cei mai importanti termeni din industria auto si a pieselor auto!

L

Lambo doors

Lambo doors este termenul folosit pentru usile masinii ce se deschid pe verticala, aceste usi au aparut prima data pe automobilele Lamborghini.

Lampi numar

Lampile pentru numar sunt becurile ce lumineaza numarul de inmatriculare de pe spatele masinii.

Lichid de racire

ABS-ul este un sistem ce impiedica blocarea rotilor in timpul franarii, actioneaza independent pe fiecare roata si ajuta soferul sa controleze masina in zonele de derapaj.

Lonjeron

Elemente metalice, longitudinale, ce fac parte din structura de rezistenta a masinii. Lonjeroanele sunt fabricte din otel special, de sase ori mai rezistent decat cel obisnuit, aceste piese au rolul de a prelua sarcina unui impact sever.

Luneta

Luneta este denumirea pentru geamul situat in spatele masinii.

Lant distributie

Lantul de distributie are rolul de a sincroniza rotatia arborelui cotit si cea a arborelui cu came, prin acest mod supapele motorului sunt deschise si inchise in momentul perfect, in timpul cursei pistonului.

Lanturi antiderapante

Lanturile antiderapante se folosesc pe timp de iarna si au rolul de a ajuta rotile masinii sa aiba o aderenta sporita pe drumuri inzapezite.

Lichid de frana

Lichidul de frană are rolul de a intretine miscarea si de a lubrifia piesele sistemului de franare al masinii. Lichidul de frana are capacitatea de a nu se comprima si transmite catre placutele de frana, forta rezultata prin apasarea pedalei de frana.

Litrometru

Litrometrul are rolul de a masura cantitatea de combustibil din rezervorul masinii.