MAGAZIN ONLINE DE PIESE AUTO, ACCESORII SI ANVELOPE
NAVIGARE

TERMENI SI CONDITII

Conditii generale utilizare site pieseautoas.ro

1. Elemente definitorii

Inainte de a efectua comenzi pe acest site va rugam sa cititi cu atentie si in integralitate Termenii si Conditiile.

Termenii si conditiile din cadrul acestui website sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile Consumatorilor (persoane fizice) in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, conform OG 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, conform Legii 449/2003 privind garantiile si drepturile asociate acestora si OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.

Prezentele acte normative nu se aplica persoanelor juridice, acestora fiindu-le aplicate prevederile Legii 287/2009 Codul Civil.

1.1 Cumparator

Persoana fizica sau orice alta entitate juridica, ce parcurge si finalizeaza procesul de inregistrare a contului, ce a acceptat Termenii si Conditiile prezentului Site si plaseaza o Comanda pe Site-ul Vanzatorului.

1.2 Vanzator

Societatea comerciala SC Auto AS International SRL, cu sediul social in Bucuresti, strada Foisorului nr. 114A, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/1463/2004, avand Cod Unic de Inregistrare RO16109749.

1.3 Utilizator

O persoana, indiferent de statutul juridic, care acceseaza Site-ul magazinului online www.pieseautoas.ro, in scopuri private sau profesionale care a acceptat Termenii si Conditiile prezentului Site, care nu este inregistrat.

1.4 Abonat / Utilizator inregistrat

O persoana care acceseaza Site-ul magazinului online www.pieseautoas.ro, in scopuri private sau profesionale care a acceptat Termenii si Conditiile prezentului Site, care este inregistrat cu user si parola si este abonat la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri, oferte, promotii si reduceri, etc.

1.5 Produse si servicii

Orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

1.6 Comanda

Un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator.

1.7 Contract

Contract de vanzare la distanta – orice contract incheiat intre Vanzator si Cumparator fara prezenta fizica simultana a partilor, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul, in temeiul caruia Vanzatorul se angajeaza sa transfere proprietatea asupra produselor catre Cumparator, iar Cumparatorul se aganjeaza sa plateasca pretul acestora (OUG 34/2014).

Momentul in care este incheiat contractul il reprezinta confirmarea disponibilitatii stocului, acceptarii de catre Vanzator a comenzii efectuate de catre cumparator si implicit emiterea facturii fiscale. Emiterea automata a confirmarii de primire a comenzii NU echivaleaza cu incheierea contractului intre Vanzator si Cumparator.

1.8 Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului www.pieseautoas.ro, imagini, continut grafic, continut text, simboluri, elemente de grafica web, logo-uri, programare, scripturi si alte date sunt proprietatea SC Auto AS International SRL si ale furnizorilor sai fiind aparate de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al SC Auto AS International SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

1.9 Specificatii tehnice produse

Toate specificatiile tehnice si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. Conditii generale

2.1 Acceptare termeni si conditii

Prin utilizarea si folosirea site-ului www.pieseautoas.ro cat si prin efectuarea unei cereri de comanda pe site-ul www.pieseautoas.ro declarati ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile SC Auto AS International SRL. Utilizarea, vizualizarea si achizitionarea produselor de pe acest website (www.pieseautoas.ro) implica acceptarea Termenilor si Conditiilor.

Website-ul www.pieseautoas.ro se afla in proprietatea SC Auto AS International SRL, cu sediul social in Bucuresti, strada Foisorului nr. 114A, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/1463/2004, avand Cod Unic de Inregistrare RO16109749.

2.2 Modificare continut site

SC Auto AS International isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui website fara nicio notificare anuntata in prealabil. Termenii si Conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de Produse si Servicii de catre SC Auto AS International, prin intermediul magazinului online www.pieseautoas.ro catre Cumparator.

2.3 Limitare a responsabilitatii

Toate informatiile prezente in acest Site sunt oferite cu buna credinta. Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, insa uneori nuantele culorilor produselor pot sa difere usor, ca urmare a procesului de executie al fotografiilor sau a setarilor monitorului Utilizatorului/Cumparatorului sau pot aparea mici diferente de design/grafica ale produselor, ca urmare a faptului ca unele imagini provin de la producatori/furnizori.

De asemenea pot aparea erori de natura tehnica sau de continut, legate de specificatii tehnice, preturi, stocuri sau disponibilitatea produselor, care pot aparea de exemplu la comenzile efectuate intre orele de lucru ale vanzatorului. SC Auto AS International SRL face tot posibiliul pentru a asigura acuratetea informatiilor de pe site motiv pentru care, pentru asigurarea certitudinii informatiilor, toate comenzile vor parcurge un proces prealabil de confirmare inainte de a fi livrate Cumparatorului.

Companiile, produsele sau serviciile mentionate in acest site sunt marci inregistrate ale companiilor detinatoare. Utilizarea numelor de marca inregistrata este realizata cu scopul analizei si nu reprezinta o reclama pentru compania respectiva.

SC Auto AS International SRL ofera tuturor utilizatorilor site-ului accesul la gama de produse, preturi, specificatii tehnice, imagini, videoclipuri de prezentare, etc. dar interzice modificarea, copierea, reproducerea partiala sau integrala a site-ului cat si exploatarea site-ului in scopuri comerciale sau contrar intereselor SC Auto AS International SRL.

In cazul in care continutul site-ului www.pieseautoas.ro intra in conflict de interes cu legea dreptului de autor, va rugam sa ne contactati la dpo@pieseautoas.ro, pentru aplicarea masurilor care se impun.

Orice conflict aparut intre SC Auto AS International si Cumparator, va fi remediat initial printr-o intelegere amiabila intre cele doua parti, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, vor fi aplicate prevederile legale romanesti, in ultima speta apelandu-se la instantele de judecata din Romania.

2.4 Acces la site

In cazul in care o anumita pagina a Site-ului va solicita sa va inregistrati inainte de a obtine accesul, sunteti de acord sa furnizati detalii adevarate, exacte, actuale si complete, inclusiv, dar fara a se limita la, un nume de membru si o parola, precum si numele dumneavoastra, adresa , numarul de telefon si o adresa de e-mail valida.

Ne rezervam dreptul de a restrictiona anumite sectiuni ale acestui Site Utilizatorilor care nu respecta conditiile de utilizare a prezentului Site sau care desfasoara activitati care pot denatura/distruge realitatea informatiilor de pe acest Site.

2.5 Conditii utilizare ale site-ului

SC Auto AS International SRL va acorda un drept conditionat, limitat, neexclusiv si netransferabil de a accesa si utiliza Site-ul si continutul acestuia, in conformitate cu acesti Termeni. Orice utilizare a Site-ului care nu este permisa in mod specific in conformitate cu acesti Termeni este strict interzisa.

– Utilizatorul nu va incarca, posta sau transmite pe acest site informatii ce contravin legilor, ce au un continut discriminatoriu, rasist, amenintator, obscen, jignitor, calomnios sau ce poate fi contestabil. SC Auto AS International SRL nu este responsabila pentru eventualele daune morale sau materiale produse de acestia.
– Utilizatorul nu va incalca drepturile de proprietate individuala, drepturile de confidentialitate, drepturile de publicitate sau oricare alte drepturi de proprietate ale celorlalti. Nu se vor admite date ce nu le apartin autorilor.
– Utilizatorul nu va incarca virusi, scripturi sau alte programe de acest tip.
– Utilizatorul nu va oferi informatii false asupra identitatii acestuia in momentul inregistrarii comenzii, fapt ce poate duce la anularea acesteia.
– Utilizatorul isi poate exprima parerea asupra site-ului / produselor / preturilor lasand un comentariu pe site, poate trimite intrebari, poate cere lamuriri sau trimite sugestii asupra unor produse si / sau servicii.

SC Auto AS International SRL isi rezerva dreptul de a nu publica, de a sterge / retrage de pe site comentariile ce au continut discriminatoriu, rasist, amenintator, obscen, jignitor sau calomnios ce nu incalca dreptul de proprietate individuala sau de confidentialitate, dreptul de publicitate sau orice alt drept de proprietate a celorlalti si nu este responsabila pentru eventuale daune morale sau materiale produse de acestea.

2.6 Restrictii utilizare site

Sunteti de acord sa nu:

– utilizati Site-ul pentru a reproduce, transmite, afisa sau distribui materiale protejate de drepturi de autor (sau protejate in alt mod) prin orice mijloc sau prin orice metoda, fara permisiunea expresa scrisa a SC Auto AS International.
– copiati, stocati, editati, modificati, pregatiti orice lucrare derivata din sau sa modificati in vreun fel orice din continutul furnizat pe Site.
– folositi Site-ul in orice mod care incalca acesti Termeni.

Sunteti de acord ca nu veti:

– prelua identitatea oricarei persoane sau entitati sau denatura afilierea dvs. cu orice alta persoana sau entitate.
– trimite mesaje de tip spam, un numar mare de email-uri, colecta adrese de e-mail sau alte informatii personale, folosi spidering, copia sau extrage informatii de pe website folosind programe pentru computer, sau orice alta activitate cu scopul de a obtine liste de utilizatori sau orice alte informatii, incluzand, in mod specific, liste de proprietati si date personale disponibile prin intermediul Site-ului.
– trimite scrisori in lant sau scheme piramidale, prin intermediul sau folosind informatiile continute pe Site.
– incerca sa obtineti acces neautorizat la alte sisteme informatice prin intermediul Site-ului.
– utiliza Site-ul in orice alt mod care ar putea deteriora, dezactiva, supraincarca sau afecta Site-ul sau interfera cu utilizarea si placerea de a utiliza Site-ul a unei alte persoane.

3. Produse si servicii

3.1 Oferta produse

Produsele prezentate si oferite spre vanzare prin intermediul magazinului online www.pieseautoas.ro sunt in aceeasi forma cu cea prezentata pe pagina producatorului si au specificatiile tehnice oferite de TecDoc Alliance. Produsele comercializate sunt oferite in forma originala si cu ambalajele si accesoriile oferite de producatori.

Datorita numarului mare de piese auto disponibile pe site-ul www.pieseautoas.ro, pot aparea diferente in ceea ce priveste disponibilitatea stocului fiecarui produs sau cazuri in cazul in care un produs a fost scos din productie sau nu se mai afla pe stocul furnizorilor pentru o perioada indelungata de timp. Pentru asigurarea certitudinii informatiilor, toate Comenzile vor parcurge un proces prealabil de confirmare inainte de a fi livrate Cumparatorului.

3.2 Compatibilitatea produselor

SC Auto AS International furnizeaza informatii cu buna credinta in acest Site si se straduieste sa garanteze compatibilitatea pieselor auto, accesoriilor sau a oricaror produse comercializate prin intermediul www.pieseautoas.ro cu automobilul sau cerintele dvs. Cu toate acestea, pentru a va asigura ca produsele comandate sunt cele corecte, va rugam sa contactati unul din specialistii nostri pentru a receptiona o oferta personalizata pe cerintele dvs.

3.3 Modificare imagini produse si specificatii tehnice

Imaginile si specificatiile tehnice publicate pe site au caracter informativ iar produsele ce urmeaza a fi livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in site in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc). SC Auto AS International si furnizorii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. 

Caracteristicile produselor prezentate in Site sunt preluate / puse la dispozitie de producatori si furnizori si SC Auto AS International nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. 

3.4 Stoc si disponibilitate produse

SC Auto AS International SRL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care Vanzatorul are dreptul de a nu livra partial sau integral o comanda, daca acestea nu mai apar in oferta curenta a Furnizorului / Producatorului sau nu sunt disponibile pentru comanda momentan. Daca plata se face in avans, Cumparatorului i se va returna valoarea achitata pentru comanda respectiva in termenul prevazut de lege dar nu si despagubiri.

3.5 Aspecte de mediu referitoare la comercializarea anumitor produse

Vanzatorul respecta legislatia in vigoare referitoare la regimul de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, a bateriilor si acumulatorilor auto, motiv pentru care va informam ca anumite produse noi achizitionate prin intermediul site-ului www.pieseautoas.ro pot necesita ca piesa veche sa fie returnata de catre cumparator pe cheltuiala sa. ( transmitere prin curier)

Echipamente electrice si electronice (EEE)
La furnizarea unui produs nou, la solicitarea Cumparatorului, Vanzatorul va prelua deseurile de echipamente electrice si electronice in sistem “unul la unul”, in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat (Art 11 din OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice).

Baterii si acumulatori auto
Cumparatorul are obligatia sa predea bateriile si acumulatorii auto in vederea valorificarii iar Vanzatorul sa aplice sistemul “depozit” asupra pretului de vanzare al bateriilor si acumulatorilor auto. Valoarea sistemului “depozit” este de 10% din pretul corespunzator al fiecarei baterii achizitionate de catre Cumparator. Aceasta suma va fi incasata distinct si va fi specificata pe chitanta emisa. Vanzatorul va rambursa contravaloarea acestei sume, pe baza chitantei emise, daca in maxim 30 zile de la data achizitionarii, Cumparatorul preda un acumulator auto uzat. In cazul in care Cumparatorul preda bateria veche in momentul achizitiei, aceasta taxa de 10% nu va mai fi perceputa. (Art 7, alin 16 din HG 1132/2008 privind regimul bateriilor).

4. Obligatiile Utilizatorilor / Cumparatorilor

4.1 Verificarea compatibilitatii produselor

Desi la www.pieseautoas.ro facem tot posibilul ca piesele comandate pe site-ul nostru sa fie potrivite cerintelor dvs, aveti obligatia sa verificati inainte de a lansa o comanda compatibilitatea produselor pe site-ul www.pieseautoas.ro cu piesele originale necesare pentru a fi schimbate.

Astfel, inainte sa montati o piesa auto comandata la noi, va rugam sa va asigurati ca piesa primita nu difera vizual de piesa originala ca forma, dimensiuni sau caracteristici tehnice. In astfel de situatii, SC Auto AS International SRL nu este responsabila pentru achizitionarea unor echipamente incompatibile si nu poate fi trasa la raspundere pentru eventuale daune directe sau indirecte rezultate din achizitionarea unor produse incompatibile scopului dvs.

Un exemplu de situatie in care puteti primi o piesa auto diferita decat cea necesara ar fi completarea eronata a modelului sau a variantei de masina in “Garajul meu” ce este disponibil in contul de Client, necompletarea seriei de identificare a autovehiculului (VIN), sau transmiterea de informatii eronate operatorilor nostri. Pentru siguranta comandarii produselor potrivite, va rugam sa contactati specialistii Auto AS International pentru ofertarea corecta si personalizata pe cererea dvs.

4.2 Exprimarea opiniilor

Utilizatorii magazinului online www.pieseautoas.ro isi pot exprima parerile si opiniile personale asupra continutului prezent pe site sau asupra produselor si marcilor pe care acesta le ofera in sectiunea de Comentarii si Recenzii a fiecarui produs ce sunt regasite pe site. Acestea pot fi aprobate pentru afisarea in site, dupa o verificare prealabila.

SC Auto AS International SRL isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii ce au un continut ilegal, rasist, obscen sau amenintator, defaimator sau continut ce incalca dreptul la viata / intelectual al altor persoane, mesaje de promovare ale altor companii si/sau servicii, mesaje de tip spam, etc.

SC Auto AS International SRL nu va fi responsabila sau obligata la plata oricarui tip de despagubiri pentru orice tip de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari, Utilizatorul asumandu-si toate drepturile asupra continutului ce urmeaza a fi publicat pe site-ul www.pieseautoas.ro, astfel incat, prin folosirea acestui continut sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte persoane. De asemenea, SC Auto AS International SRL nu isi asuma responsabilitatea privind posibile daune provocate de folosirea continutului acestor pareri si opinii scrise ale utilizatorilor site-ului www.pieseautoas.ro, ele fiind sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si continutul site-ului.

4.3 Utilizarea Site-ului

Atat Utilizatorul cat si Cumparatorul au obligatia sa respecte toate drepturile de proprietate intelectuala ale SC Auto AS International SRL cat si a partenerilor si furnizorilor sai, obligandu-se sa acceseze si sa utilizeze Site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva. Orice incercare de abuz descoperita, va fi sanctionata conform legislatiei in vigoare si vor fi notificate autoritatile competente.

5. Politica de pret

5.1 Afisarea preturilor produselor

Preturile afisate pe www.pieseautoas.ro in pagina de produs reprezinta pretul final de achizitie ce include TVA de 19%.

5.2 Modificari de pret

Preturile produselor pe acest Site sunt informative si pot suferi modificari neanutate. SC Auto AS International SRL poate modifica pretul oricarui produs fara a fi nevoit sa notifice in vreun fel Cumparatorul sau Utilizatorul.

In cazul in care preturile produselor au fost afisate eronat, fie ca este vorba despre diferente de pret datorat producatorilor / furnizorilor sau fie ca este vorba de o greseala de programare sau umana (eroare a unui operator pieseautoas.ro) ne rezervam dreptul de a efectua modificari pentru asigurarea certitudinii informatiilor. In acest sens toate comenzile vor parcurge un proces prealabil de confirmare inainte de a fi livrate Cumparatorului. In cazul in care au fost comandate astfel de produse, (comanda neconfirmata de catre Vanzator) Auto AS International SRL va notifica Cumparatorul in cel mai scurt timp despre eroarea de pret prin email / telefon, comanda nefiind valida fara o confirmare.

5.3 Preturi promotii produse / campanii de reduceri

Promotiile sau campaniile de reduceri prezentate in cadrul site-ului www.pieseautoas.ro sunt valabile doar pe perioada de timp mentionata distinct in cadrul sectiunilor specifice, orice Comanda a Cumparatorului ulterioara sau solicitare de livrare a produsului la pretul unei promotii expirate, fiind nula. In cazul in care Promotia nu are o durata de timp mentionata, produsele incadrate sunt valabile doar in limita stocurilor disponibile.

5.4 Preturi transport la adresa Cumparatorului

Pentru mai multe detalii referitoare la pretul transportului la adresa Cumparatorului, va rugam sa accesati acest link.

6. Modalitati de plata

6.1 Date personale obligatorii pentru intocmirea facturilor fiscale

a). Persoana fizica

– Nume si prenume;
– Adresa de resedinta;

b). Persoana juridica:

– Denumire societate comerciala;
– Cod Identificare Fiscala (CIF) si Numar de Inregistrare Registrul Comertului;
– Adresa sediu social;
– Banca;
– Cont bancar (obligatoriu doar la plati prin transfer bancar);
– Nume si prenume delegat;

Necompletarea acestor date si validarea acestora cu date reale, poate duce la anularea Comenzii. 

6.2 Tipuri de plata

Plata Comenzii se va face in functie de disponibilitatea produsului / produselor comandate dupa cum urmeaza:

a) Plata integrala in avans
b) Plata partiala, cu un avans agreat de SC Auto AS International SRL
c) Plata ramburs, in momentul sosirii coletului cu Comanda, la adresa specificata de Cumparator

Ne rezervam dreptul de a alege metoda de plata.

6.3 Intelegeri de plata

In cazul in care Cumparatorul are o intelegere prealabila cu Vanzatorul asupra platii unui avans pentru un produs ce se regaseste in oferta www.pieseautoas.ro , Vanzatorul detine dreptul de proprietate integrala si exclusiva a bunului pana la momentul incasarii integrale a pretului cerut Cumparatorului. Din momentul platii integrale si definitive catre Vanzator a pretului cerut, Cumparatorul va detine dreptul de proprietate integrala si exclusiva a produsului ce face obiectul Comenzii.

Indiferent de modul de transmitere al Comenzii, fie ca aceasta este facuta pe site, email sau telefonic cu un operator, acceptarea acesteia – deci incheierea acordului si a contractului de vanzare-cumparare se face in momentul primirii de catre Cumparator a facturii fiscale ce insoteste produsul comandat. Factura fiscala emisa, substituie contractul de vanzare-cumparare.

Lansarea unei Comenzi cat si emailul automat ce se trimite pe adresa specificata de Cumparator in contul de client sau discutiile telefonice, prin email sau orice alta metoda cu un operator SC Auto AS International SRL, nu constituie acceptarea ferma a Comenzii si nu semnifica incheierea contractului la distanta.

7. Politica de returnare

7.1 Perioada de returnare legala – 14 zile calendaristice

Cumparatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se razgandi cu privire la produsele achizitionate pe site-ul www.pieseautoas.ro, conform O.U.G 34/2014 fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor.

Dreptul de retur se acorda daca in maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii produselor, Cumparatorul anuntata Vanzatorul ca doreste sa returneze, iar intr-un termen de inca maxim 14 zile de la data comunicarii intentiei acestuia, produsele ajung in posesia Vanzatorului. Dupa verificarea produselor, Vanzatorul va rambursa contravaloarea acestuia in cel mult 14 zile de la data primirii produselor returnate.

7.2 Cum anuntati returnarea unui produs?

Anuntarea unui retur se aplica doar persoanelor fizice ce au efectuat o comanda la distanta (telefonica / online)

Pentru a se exercita dreptul de retragere Cumparatorul trebuie sa informeze cu privire la decizia de a se retrage din prezentul contract (retur produse) inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile calendaristice).

In acest scop, Cumparatorul are la dispozitie formularul standard de retragere de la sectiunea ‘’Retururi / Adauga cerere noua de retur’’ disponibila in sectiunea ‘’Contul meu’’ sau poate face orice alta declaratie neechivoca prin email la adresa retur@pieseautoas.ro care sa exprime decizia de retragere din contract specificand numele si prenumele din comanda, numarul comenzii, produsele achizitionate ce urmeaza a fi returnate. Vanzatorul va comunica fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a solicitarii de retragere.

ATENTIE – nu se accepta notificari verbale (telefonice sau la sediul SC Auto AS International SRL)!

7.3 Costuri de returnare

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Cumparatorului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea, la adresa Vanzatorului din Strada Foisorului, nr. 114A – Bucuresti, doar dupa confirmarea cererii de retur in cel mai scurt timp, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice de la data exercitarii dreptului de retragere din contract.

Este recomandat ca produsele returnate sa fie in aceasi conditie in care au fost livrate, cu ambalajul original, toate accesoriile si etichetele intacte cat si cu documentele (factura, certificat de garantie, etc.) care au insotit comanda (in cazul in care acestea nu se afla in contul dvs de client).

In situatia in care Cumparatorul a achizitionat mai multe produse identice, un singur produs desigilat se accepta ca retur. Restul produselor din comanda trebuie sa fie sigilate!

Daca produsul returnat face parte dintr-o campanie promotionala ce a inclus si alte produse oferite cadou la Comanda, este necesara si returnarea acestora, in caz contrar se va retine o suma echivalenta cu pretul de pe site-ul PieseAutoAS.ro al produselor primite cadou.

7.4 Conditii de returnare a produselor

In cazul in care produsele returnate se afla in conditiile mentionate anterior, suma rambursata va fi identica cu cea achitata, cu exceptia cheltuielilor de transport.

In cazul in care produsele returnate nu respecta conditiile mentionate anterior, se va aplica principiul ‘’diminuarii valorii produsului’’.

Diminuarea valorii se va percepe pentru produsele returnate care prezinta modificari fizice (lovituri, ciobiri, zgarieturi, indoiri, socuri mecanice, distrugeri etc), urme de folosire sau uzura excesiva, interventii sau montari in unitati service neautorizate RAR sau alte aspecte, astfel incat obiectul nu mai poate fi adus la starea initiala decat printr-o serie de procese tehnice de fabricatie suplimentare.

Diminuarea valorii produselor in cazurile mentionate se va face conform O.U.G 34/2014, art. 14, alineatul 3 datorita costurillor societatii pentru aducerea la stare initiala, in functie de caz. De asemenea diminuarea valorii se va percepe si pentru produsele a caror ambalaje au fost deteriorate sau distruse.

Produsul returnat trebuie sa fie insotit de factura, chitanta sau bon fiscal daca este cazul cat si certificatul de garantie si alte acte primite exclusiv in original.

Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

7.5 Rambursarea banilor

SC Auto AS International SRL este obligata sa returneze Cumparatorului contravaloarea produsului returnat in cel mai scurt timp si nu in mai mult de 14 zile calendaristice de la data exercitarii de catre Cumparator a dreptului de retragere din contract.

SC Auto AS International SRL poate amana rambursarea banilor pana in momentul in care se face receptia produselor returnate si constatarea eventualelor daune ale produsului returnat.

8. Garantii

8.1 Conditii generale de acordare a garantiei

Toate produsele vandute pe pe acest Site, sunt produse noi, insotite de acte fiscale si se incadreaza in cerintele privind garantiile. In cazul nefericit al problemelor de service, Vanzatorul sta la dispozitia Cumparatorului cu servicii de aducere la conformitate pentru produsele achizitionate, atat pe durata garantiei, cat si in perioada post garantie.
Produsele comercializate pe acest site beneficaza de garantie, cu exceptia celor mentionate mai jos. Prezentele conditii se completeaza cu sectiunea ‘’ Conditii specifice de acordare a garantiei’’.

Termenul de garantie si durata medie de utilizare a produselor comercializate pe Site sunt in functie de tipul produsului si producator si sunt mentionate in certificatul de garantie.

In cazul solicitarii garantiei, termenul de aducere la conformitate este de 15 zile calendaristice de la data la care Vanzatorul intra in posesia produsului pentru constatare/diagnosticare. Aducerea la conformitate a produsului se va face in primul rand prin reparare utilizand doar piese noi, apoi prin inlocuire sau rezolutiunea contractului (returnare contravaloare produse) doar daca nu este disproportionata si doar daca celelelte masuri reparatorii nu au putut fi realizate. Garantia este prelungita cu perioada de timp ce produsul a stationat in service pentru reparatii.

8.2 Conditii specifice de acordare a garantiei

Certificatul de garantie este valid atunci cand piesele comandate pe site-ul www.pieseautoas.ro sunt montate intr-un service de reparatii auto autorizat de Registrul Auto Roman (RAR). Pentru validarea certificatului de garantie va rugam sa pastrati factura, devizul si bonul fiscal oferite la montajul acestora la service-ul autorizat RAR.

In cazul montarii pieselor in service-ul Vanzatorului www.pieseautoas.ro (autorizat RAR), certificatul de garantie este valid pe perioada de garantie mentionata in certificatul de garantie, datele privind aceste servicii (factura, deviz, bon fiscal) fiind stocate in sectiunea “Contul meu”.

Piesele/ produsele deteriorate in termen de garantie se vor returna in starea in care au fost demontate de pe autovehicul – nu se vor curata, spala. Produsele inlocuite ca urmare a reclamarii garantiei, devin automat proprietatea exclusiva a Auto AS International SRL, fiind considerate deseuri si vor fi colectate/ valorificate conform legislatiei in vigoare privind regimul deseurilor

Piese auto ce nu pot fi comandate individual si fac obiectul garantiei doar la set: discurile de frana, tamburii de frana, amortizoarele, arcurile de suspensie, kit de ambreiaj. In cazul in care doar una din piesele comandate in set s-a defectat, returnarea produselor in vederea garantiei trebuie facuta conform modalitatii de achizitie a produsului, fiind necesara returnarea tuturor produselor ce compun setul sau kitul cumparat.

Pentru a beneficia de garantia compresoarelor de aer conditionat este necesar sa se faca dovada inlocuirii compresorului si achizitiei si inlocuirii intr-un service autorizat R.A.R a: radiatorului AC, uscatorului, filtrului uscatorului, supapei de expansiune. De asemenea este necesar ca instalatia de aer conditionat sa fi fost curatata si uscata cu azot.

8.3 Termene specifice de acordare a garantiei (cu montarea intr-un service autorizat RAR)

Persoane fizice:

– 24 luni piese auto OEM/ 18 luni piese auto after market din gama: suspensie/ amortizoare/ articulatii, ambreiaj, distributie si accesorii, directie, aprindere si alimentare, sistem de racire, evacuare, motor, cutie de viteze si transmisie, confort interior, etc
– 24 luni: turbosuflante
– 24 luni: anvelope auto ( cu montarea intr-un service autorizat RAR)
– 24 luni: acumulatori de pornire pentru autovehicule
– 12 luni: acumulatori stationari si acumulatorii de tractiune noi
– 12 luni: acumulatori montati pe motociclete, scootere sau mopede noi
– 24 luni: scule echipamente
– 12 luni: piese auto second hand/reconditionate/date la schimb
– 12 luni: piese de schimb auto provenite din dezmembrari auto

Termene de garantie si durata medie de utilizare pentru persoanele juridice:

Termenul de garantie si durata medie de utilizare este de 12 luni pentru produsele achizitionate de persoanele juridice, altele decat cele mentionate anterior. Pentru persoanele juridice remedierea deficientelor se va realiza in maxim 30 zile calendaristice de la data intrarii in posesie de catre vanzator. a produsului reclamat.

8.4 Exceptii de la acordarea garantiei

NU se acorda garantie pentru urmatoarele produse comercializate:

– accesorii auto: capace roti, huse auto, odorizanti auto, suporti numere auto, lanturi antiderapante, stergatoare de parbriz, etc;
– consumabile: filtre (aer, combustibil, habitaclu, ulei), burdufe, bujii, garnituri, simeringuri, becuri, sigurante, etc;
– materiale de exploatare: substante chimice necesare la utilizarea vehiculelor rutiere care se consuma sau se uzeaza in timpul utilizarii unui vehicul rutier si care se completeaza sau se inlocuiesc in timpul exploatarii acestuia definiti cf RNTR 9 – Ordinul MTCT nr. 2131/2005 ( ex: carburantii auto, lubrifiantii auto, aditivii pentru carburantii auto, lichidele de frana, lichidele de racire, uleiurile hidraulice);
– materiale de intretinere: reprezentand substante, preparate chimice sau accesorii, utilizate pentru intretinerea, curatarea si/sau repararea vehiculelor rutiere sau a componentelor acestora. Exemple: solutii pentru curatarea parbrizelor, polish-uri pentru suprafetele vopsite, aditivi destinati lubrifiantilor auto, spray-uri de curatare, lubrifiere etc paste de polish, consumabile vopsitorie, solutii curatare si spalare;

NU se acorda garantie produselor achizitionate de pesoanele fizice sau juridice care utilizeaza piesele pe autovehicule masini scoala, taxi, ridesharing, vehicule comerciale, curierat, curse/ raliuri, etc;

8.5 Documente necesare pentru acordarea garantiei

Atunci cand Cumparatorul reclama o defectiune la un produs achizitionat pe site-ul www.pieseautoas.ro pe durata Certificatului de garantie, acesta va fi nevoit sa prezinte urmatoarele documente impreuna cu piesa/piesele defecte:

a) Documente fiscale: Factura de achizitie dovada achitarii emise de SC Auto AS International SRL
b) Certificatul de garantie eliberat la livrarea comenzii de Auto AS International SRL in original
c) Dovada montajului pieselor intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de motor si tipul de operatiune /lucrare, precum si documentele fiscale aferente emise de unitatea de service auto (factura fiscala, bon fiscal si deviz lucrari / montaj)
d) Documentul emis de service-ul auto autorizat R.A.R (nu este necesar sa fie acelasi service auto unde s-a realizat montajul) prin care sunt constatate defectiunile si sunt specificate cauzele defectiunii (pot fi incluse si rapoarte de diagnoza computerizata la piese precum cele ale sistemului de franare, directie, senzori, electrice, piese componente ale motorului, etc.)
e) Copie autorizatie R.A.R a atelierului de reparatii auto unde a fost facut montajul pieselor ce fac obiectul garantiei
f) Copie dupa documentul care atesta valabilitatea inspectiei tehnice periodice a autovehiculului pe care au fost instalate / montate produsele sau, dupa caz, pentru care sunt folosite produsele ce fac obiectul garantiei
g) Copie certificat inmatriculare sau cartea de identitate pentru automobilul pe care a fost montata piesa / piesele sau, dupa caz, pentru care sunt folosite produsele care fac obiectul garantiei
h) dupa caz: raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (debitmetre, senzori, supape EGR, sonde lambda, componente electrice); raportul testului de amortizoare ; masuratori comparator pentru discurile de frana ovalizate ; in cazul compresoarelor de aer conditionat, copie factura achizitie filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa faptul ca s-au schimbat compresorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata.

Nota: Piesa ce face obiectul garantiei trebuie sa nu prezinte urme de lovituri accidentale sau intentionate, sa contina toate accesoriile livrate la momentul achizitionarii si sa fie in starea in care a fost demontata (fara a fi curatata in vreun fel cu orice tip de solvent, jet de apa, jet de aer, etc.)

8.6 Conditii ce nu fac obiectul acordarii garantiei pentru piesele auto

a) produsul nu a fost achizitionat de la Auto AS International SRL;
b) Cumparatorul a comandat un produs eronat, ce nu este potrivit necesitatilor sale fara sa completeze datele corecte pentru comanda (VIN, model corect masina, varianta corecta masina, etc. sau a transmis informatii eronate operatorilor nostri) fara a fi comparat la montaj cu piesa necesara pentru a fi inlocuita si / sau a fost instalat / montat / echipat pe un autovehicul necorespunzator ce a dus la defectiunea acestuia sau a prezentat date gresite/eronate pentru identificarea produselor;
c) piesa cumparata nu a fost montata intr-un service autorizat RAR;
d) piesa cumparata a fost montata intr-un service autorizat RAR, dar nu au fost pastrate documentele necesare pentru acordarea garantiei;
e) Cumparatorul nu detine documentele care sa ateste calitatea de Consumator ( cu exceptia situatiei in care datele clientului sunt stocate in sectiunea “ contul meu”);
f) piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata cu piese conexe uzate, defecte sau modificate, neconforme cu specificatiile producatorului;
g) piesa prezinta urme de interventii neautorizate, (inclusiv reparatii executate de persoane / firme / service-uri neautorizate RAR) asupra acesteia sau a oricarei componente a acesteia, inclusiv deteriorarea sigiliilor (acolo unde este cazul);
h) piesa prezinta deteriorari termice, mecanice si plastice, zgarieturi, rupturi, fisuri, indoituri sau orice tip de deformare datorate lovirilor, expunerii la surse de caldura, accidentelor, vibratiilor, intemperiilor sau neglijentei in utilizare;
i) piesa prezinta deteriorari termice, mecanice si plastice, zgarieturi, rupturi, fisuri, indoituri sau orice tip de deformare datorate accidentelor / tamponarilor / avariilor cat si a celor produse de factori externi de orice natura, provocate de conditiile de drum sau de modul in care automobilul este utilizat;
j) piesa prezinta urme de uzura datorate suprasolicitarii, intretinerii defectuoase sau a reglajelor necorespunzatoare cat si urme de uzura datorate nerespectarii intervalului de revizii tehnice, stabilite de constructorul vehiculului;
k) piesa a fost utilizata cu baterii sau surse de alimentare necorespunzatoare sau cu alte accesorii decat cele aprobate de producator;
l) seria, marcajul sau codul de identificare al piesei a fost sters / stearsa sau a fost adaugata artizanal;
m) deteriorari produse din culpa Cumparatorului prin transport, manipulare, depozitare, pastrare, utilizare, exploatare necorespunzatoare prin nerespectarea efectuarii rodajelor, depasirea regimului termic, a turatiei maxime admise, a masei autorizate pe axe;
n) automobilul pe care a fost montata piesa a fost exploatat in alte scopuri decat cele prevazute de constructor: raliuri, competitii sportive auto, taximetrie, scoli de soferi, ridesharing, curierat, transport de marfuri sau persoane;
o)vehiculul pe care au fost montate / pentru care au fost folosite produsele este neinmatriculat sau inspectia tehnica periodica a expirat inaintea aparitiei cazului de garantie;
p) vehiculul pe care au fost montate / au fost folosite produsele prezinta defectiuni aparute in urma abaterilor ale sistemului de directie, functionarii defectuoase ale sistemului de franare, suspensie, racire, electric, climatizare si aceste defectiuni au aparut in urma legaturii de cauzalitate cu deficientele constatate la produsul ce face obiectul garantiei;
q) produsele au fost utilizate / uzate / deteriorate / consumate in alte scopuri sau pe alte vehicule decat cele pentru care au fost fabricate;
r) piesa prezinta urme de uzura normala;

Nota: In cazul in care se constata ca nu este justificata acordarea garantiei datorita motivelor prezentate in aceasta sectiune, costurile aferente ce apar dupa etapa de constatare/diagnosticare/expertizare cad in sarcina cumaratorului (ex: transport piesa catre cumparator)

8.7 Conditii specifice pentru anumite categorii de produse

8.7.1 Conditii de montare, utilizare si pastrare a anvelopelor
Pentru a beneficia de garantie trebuie respectate cerintele de mai jos referitoare la corecta montare, utilizare si pastrare a produselor:

– anvelopele nu se vor monta pe jante deteriorate, ruginite sau pe jante de tip sau dimensiune necorespunzatoare;
– nu se vor folosi camere (cu exceptia situatiei in care anvelopa este construita spre a a fi folosita cu camera);
– in situatia in care este anvelopa este construita spre a fi folosita cu camera nu se vor folosi camere de marimi necorespunzatoare sau cu urme vizibile de imbatranire a acestora;
– se vor respecta parametrii anvelopei referitori la sarcina maxima pe roti corelata cu presiunea maxima de utilizare si cu viteza maxima admisa;
– se vor respecta parametrii anvelopei referitori la presiunea minima a anvelopei, inclusiv in regim de stationare si nu se va continua rularea in regim de aplatisare (deflectie);
– nu se vor folosi anvelope nepotrivite tipului de autovehicul, aprecierea caracterului nepotrivit urmand a se face prin raportare la cartea de identitate a autovehiculului;
– montarea sau demontarea anvelopelor se face in conformitate cu instructiunile producatorului produsului si/sau al vehiculului pe care se face montarea;
respectarea parametrilor de utilizare, respectiv evitarea suprasarcinii, suprapresiunii sau subpresiunii anvelopelor;
– se va respecta distanta corecta intre rotile duble ale autovehiculului si se va evita prezenta unor corpuri straine prinse intre roti care sa cauzeze deteriorarea anvelopelor;
– nu se va rula cu rotile blocate;
– dupa atingerea indicatoarelor de uzura, anvelopele vor fi scoase din uz;
– se va evita apropierea anvelopelor de surse de caldura, se va evita contactul cu produse chimice reactive (substante petroliere, solventi, acizi);
– se va evita deformarea anvelopelor prin actiuni de indoire, presare sau lovire;
– se va evita inversarea sensului de rotatie (cand este indicat);
– se va evita montarea anvelopelor perechi de tip ori de dimensiuni diferite sau cu un grad de uzura inegal;
– se va evita frecarea laterala sau centrala a anvelopelor, care sa aiba efecte de uzura si dezvoltare de caldura.

8.7.2 Situatiile in care se exclude sau se pierde garantia anvelopelor:

– produsul nu a fost montat intr-o unitate service autorizata RAR pentru acest tip de operatiune;
– produsul a fost gresit ales sau a fost utilizat pentru alt scop decat cel indicat de producator (competitii sportive, raliuri, drifturi, taximetrie etc.);
– produsul s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu produse conexe uzate, defecte sau modificate ( ex: jante ovale sau cu denivelari);
– autovehiculul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura, conducand implicit si daune produsului achizitionat;
– defectiuni ale autovehiculului precum: abateri ale unghiurilor ansamblului de directie (uzura anormala), functionarea defectuoasa a sistemului de franare care sa conduca la incalzirea exagerata a jantei si a zonei de talon, deteriorare cord), amortizoare defecte, indoirea axelor si functionarea defectuoasa a diferentialului, improvizatii ce nu respecta regulile de siguranta a circulatiei si/sau de intretinere a autovehiculului;
– produsul prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
– produsul nu a fost identificat corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate;
– produsul prezinta o uzura normala;
– in situatia in care anvelopele prezinta taieturi, intepaturi, urme de lovituri, crapaturi provocate de corpuri ascutite, dure, de starea drumurilor – gropi sau denivelari ale drumului pe care au rulat;
– echilibrarea necorespunzatoare a ansamblului anvelopa-janta-valva: instabilitate determinata de selectarea unor anvelope necorespunzatoare sau jante inguste; jante cu imperfectiuni; defectiuni la nivelul talonului determinate de erori de montaj.
– piederea etanseitatii: desprinderi intre componente rezultate din cauze de exploatare necorespunzatoare; perforari; defectarea ventilelor; uzuri provocate in talon din montaj cu janta neuniforma sau cu defectiuni;
– situatii acccidentale precum: incendiu, accidente de circulatie imputabile conducatorilor auto sau hazardului, defectiuni in functionarea autovehiculului;
utilizarea anvelopelor dupa depasirea adancimii minime legale a benzii de rulare 1,6 mm la autoturisme si 2 mm la autocamioane;
– anvelopele au fost montate impreuna cu produse conexe uzate, defecte, modificate etc.;

8.7.3 Conditii normale de montare, utilizare si pastrare a turbosuflantelor

a) Cerinte legate de montare si instructiuni de montare:

– inainte de montarea turbosuflantei este obligatoriu schimbul de ulei, a filtrului de ulei si a filtrului de aer;
– inaintea montarii conductei de ulei a turbosuflantei, este necesara umplerea cu ulei proaspat, prin orificiul de ungere;
– inaintea montarii turbosuflantei este necesara curatirea tubulaturii, a galeriei de evacuare si a conductelor de ulei, iar, daca este cazul, chiar inlocuirea acestor componente;
– respectarea calitatii uleiului indicat/recomandat de producatorul autovehicului pe care s-a montat turbosuflanta;
– dupa montarea turbosuflantei, la prima pornire a motorului, acesta va fi lasat la ralanti aprox. 5 minute;
– dupa reconditionarea sau repararea motorului este recomandat ca motorul sa functioneze cateva minute fara turbosuflanta montata, dupa care trebuie schimbat uleiul, filtrul de ulei, urmand ca ulterior sa se monteze turbosuflanta;
– la orificiile de intrare si iesire a uleiului din turbosuflanta este interzisa folosirea oricarui material de etansare fluid sau vascos;

b) Cerinte legate de folosire si instructiuni de folosire a turbosuflantelor:

– este interzisa efectuarea lucrarilor la turbosuflanta, la instalatia de admisie ori la instalatia de evacuare in timpul functionarii, deoarece axul turbosuflantei poate sa ajunga la peste 100.000 rotatii pe minut, PERICOL DE ACCIDENTARE;
– turbosuflanta face parte integranta din motor si buna ei functionare depinde de buna intretinere si functionare a motorului, precum si de utilizarea motorului in conditii normale; de aceea este necesara efectuarea schimburilor de ulei la perioadele prescrise in cartea tehnica a autovehiculului, uleiul utilizat trebuie sa fie conform cu indicatiile /recomandarile producatorului autovehicului, nu se recomanda folosirea la turatii mari a motorului rece. Dupa utilizarea motorului la sarcini mari (mers pe autostrada, urcarea unor pante abrupte, remorcare) se recomanda ca inaintea opririi motorului motorul sa fie rulat cateva minute la ralanti;

c) Situatii specifice care pot duce la pierderea garantiei turbosuflantei: 

Paleta sau axul turbosuflantei sunt rupte, indoite sau deteriorate pe partea de admisie sau evacuare daca:
– defectiunea este cauzata de absorbtia unui corp strain dinspre filtrul de aer sau evacuare;
– paletele deformate nu pot fi reparate sau indreptate;
– paletele deformate duc la deteriorarea completa a turbosuflantei.

Prezenta unor impuritati in uleiul motor. Pe bucsile si axul turbinei se pot observa caneluri uzate de impuritati din uleiul motor. Aceste impuritati pot ajunge in uleiul motor din cauza:
– defectiunii motorului;
– utilizarii uleiului intr-un interval mai mare de kilometri decat intervalul recomandat de producator in cartea tehnica a autovehiculului;
– folosirii altor uleiuri decat cele mentionate de producatorul autovehiculului;
– filtrului de ulei deteriorat;
– defectiunii supapei (by-pass) din filtru de ulei;
– efectuarii unor reparatii la motor

Intarzierea ungerii. Pe bucsile turbosuflantei se pot observa urme fine de „polizare” si o schimbare usoara a colorarii materialului sau griparea axului, acestea fiind cauzate de:
– intarzierea ungerii turbosuflantei (aprox. 4-5 secunde), la pornirea motorului, dupa ce a fost efectuat schimbul de ulei si a filtrului de ulei
– accelerarea motorului imediat dupa pornirea acestuia, indiferent de temperatura uleiului;
– presiunea de ulei scazuta;
– contaminarea uleiului motor cu lichid de racire sau combustibil.

Lipsa ungerii. Pe bucsile si si axul turbosuflantei se pot observa urme de arsuri si o schimbare culorii in albastru sau chiar in negru, acestea putand fiind cauzate de:
– infundarea sau fisurarea conductei de ulei;
– defectiunea pompei de ulei;
– nivelul scazut de ulei in motor;
– ungere insuficienta;

Incalzire excesiva. Pe axul si peretii turbosuflantei se poate observa ulei ars, aceasta situatie putand fiind cauzata de temperatura mai ridicata a gazelor de evacuare, care la randul ei poate fi cauzata de existenta unui filtru de aer.

8.7.4 Cerinte generale pentru acumulatorii de pornire pentru autovehicule

– acumulatorii incarcati din fabrica cu acid si gata de montare pot fi depozitati timp de 6–12 luni la o temperatura de 10-25°C fara a fi necesara reincarcarea. Pentru perioade de depozitare mai lungi este necesara reincarcarea acestora;
– acumulatorii incarcati trebuie transportati si depozitati in pozitie verticala (in picioare);
– in timpul transportului acumulatorii nu trebuie rasturnati, trebuie evitata alunecarea lor sau producerea unui scurtcircuit;
– acumulatorul este protejat din fabricatie impotriva scurtcircuitului, fiind prevazut cu un capac rosu aplicat pe polul pozitiv – este intotdeauna necesara folosirea acestui capac la transportul bateriei;
– acumulatorul nu se inclina in timpul montarii pe autovehicul pentru a nu iesi acid prin gaurile de aerisire;
– la montarea pe autovehicul a acumulatorului se fixeaza mai intai borna plus, apoi borna minus;
– se fixeaza strans elementele pe polii acumulatorului;
– se verifica pozitia fixa si ancorarea corespunzatoare;
– daca exista furtunuri de aerisire, acestea trebuie reintroduse in gaurile de ventilatie;
– daca exista un singur furtun de aerisire, gaura de ventilatie opusa acestuia trebuie inchisa cu un dop de inchidere. Acesta este atasat de capacul rosu al polului pozitiv. Dopul se va desface si se va inchide orificiul lateral neacoperit de pe capacul carcasei. La bateriile fara orificii laterale, acest buson de inchidere nu este necesar;
– se va evita supraincarcarea acumulatorilor (dupa montare, o tensiune mai mare de 14,5 V conduce la supraincarcarea acumulatorului);
– se vor pastra componentele recuperabile (daca exista) de la bateria inlocuita, pentru a le folosi ulterior. Acestea sunt: busonul de inchidere, recipientul de aerisire (evacuarea gazelor), furtunul de racordare, mansonul de cuplare;
– acumulatorii nu vor fi expusi direct la soare;
– bateriile descarcate pot ingheta, de aceea este necesara pastrarea lor la loc ferit de inghet;
– autovehiculul pe care sunt montati acumulatorii va fi prezentat pentru verificare, din 6 in 6 luni, la una unitatea service a vanzatorului sau la un alt operator economic autorizat de R.A.R. pentru aceste operatiuni de service, neefectuarea verificarilor periodice putand favoriza supraincarcarea bateriei sau sulfatarea acesteia, cazuri in care se va pierde garantia.

Este obligatorie respectarea cerintelor referitoare la corecta montare, utilizare si pastrare a acumulatorilor stationari si acumulatori de tractiune care sunt cele indicate in instructiunile puse la dispozitie de producatorul produselor. Cerintele referitoare la corecta montare, utilizare si pastrare a acumulatorilor stationari si a acumulatorilor de tractiune sunt cele indicate in instructiunile date de producatorul produselor.

8.7.5 Situatii specifice, ce pot duce la pierderea garantiei acumulatorilor de pornire

– acumulatorul a fost folosit cu sistemul de incarcare defect;
– capacitatea acumulatorului este mai mica decat cea recomandata in cartea tehnica a autovehiculului;
– valoarea tensiunii de incarcare masurata nu se incadreaza in intervalul de 13,8 V-14,4 V si acest fapt a condus la supraincarcarea sau descarcarea bateriei;
– densitatea electrolitului dupa reincarcare in toate elementele se situeaza sub nivelul corespunzator, adica 1,28 g/cm3 (aceasta indica sulfatare, adica o exploatare necorespunzatoare).
– sunt aduse modificari ulterioare ale instalatiei electrice ce conduc la suprasolicitarea acumulatorului. Acumulatorul nu trebuie sa prezinte deformari ale bacului datorate sistemului de incarcare defect;
– acumulatorul a explodat din cauza exploatarii necorespunzatoare (utilizare si/sau evaporare excesiva a electrolitului etc.);
– tensiunea la bornele acumulatorului este mai mica de 8 V;
– acumulatorul a inghetat;
– curentul de repaus este mai mare de 60 mA;
– in cazul in care acumulatorul s-a supraincarcat (tensiunea la bornele acumulatorului este mai mare de 12,9 V, valoarea densitatii electrolitului este mai mare de 1,30 grame/cmc, nivel electrolit scazut, depunere pasta pe dopuri, electrolit impurificat).
– in cazul in care acumulatorul s-a sulfatat din cauza mentinerii sale in stare descarcata;
– in cazul aparitiei unui defect din cauza suprasolicitarii. Functionarea acumulatorului in regim de subincarcare (baterie incarcata sub 75%) echivaleaza cu o subdimensionare tehnica ceea ce conduce in timp la defectarea prin suprasolicitare. Defectiunile cauzate de suprasolicitare sunt considerate defectiuni cauzate de exploatarea necorespunzatoare a produsului.

Respectati instructiunile de pe baterie, indicatiile cuprinse in instructiunile de folosire, precum si cele din cartea tehnica a autovehicului dvs.

8.8 Pasii necesari de urmat in cazul in care un produs necesita trimiterea in garantie

Pentru a putea considera acordarea garantiei unui produs achizitionat de la SC Auto AS International SRL prin intermediul site-ului www.pieseautoas.ro va rugam sa utilizati sectiunea ‘’ Garantii produse’’ sau ne trimiteti un email la adresa garantii@pieseautoas.ro in care sa ne prezentati cat mai detaliat defectul intalnit (acolo unde este posibil, puteti atasa si poze/video cu produsul si/sau defectiunile acestuia daca sunt vizibile). Totodata, va rugam sa ne mentionati in acelasi email detaliile comenzii:

– nume si prenume sau numele societatii comerciale de pe care a fost facuta comanda;
– numarul facturii si numarul bonului fiscal sau bonului fiscal receptionat de la curier (daca este cazul);
– numarul comenzii online;
– numarul de telefon, data si ora la care puteti fi contactat;
– confirmarea faptului ca detineti certificatul de garantie in original, pentru validarea procedurii de garantie (la receptionarea produsului in garantie, operatiunile de reparatie, inlocuire sau rambursare a sumei platite pentru produsul ce face obiectul garantiei se fac doar la prezentarea certificatului de garantie in original).

Orice cerere ce nu este insotita de certificatul de garantie in original este considerata nula. Ulterior receptionarii email-ului dvs, un operator www.pieseautoas.ro va va contacta pentru a va prezenta urmatorii pasi necesari de facut pentru a putea trimite produsul in garantie.

8.9 Recomandari privind ambalarea produselor transmise pentru asigurarea garantiei

Produsele comercializate pe acest Site sunt produse care pot fi fragile si casante motiv pentru care, atunci cand sunt transmise, recomandam ambalarea corespunzatoare astfel incat sa ajunga intacte si in siguranta in posesia Vanzatorului. Cumparatorul nu este obligat sa pastreze ambalajul original pe perioada derularii garantiei insa recomandam ca produsele sa fie impachetate si ambalate, astfel incat sa nu existe posibilitatea deplasarii acestora in interiorul ambalajului.

Se vor utiliza intodeauna ambalaje de dimensiuni adaptate marimii si greutatii produselor transportate. Produsele nu trebuie sa se deplaseze in interiorul cutiei. Trebuie sa existe un spatiu de 5-6 cm intre produs si peretii cutiei, care sa fie umplut fie cu folie, fie cu fulgi din polistiren, pentru a diminua socul in cazul unui impact. Umpleti spatiile libere cu fulgi din polistiren sau hartie de ziar.

In cazul in care se transporta mai multe produse intr-o singura cutie, trebuie asigurate ca acestea sunt bine separate unele de altele prin ambalaje de protectie precum coltare din carton, polistiren, folie cu bule. Se recomanda folosirea curelelor sau strapsuri pentru o mai buna sigilare a coletului.

Ambalaje recomandate

– Cutie de carton presat, umplut cu fulgi de polistiren si sigilat cu folie protectoare
– Cutie din carton + folie cu bule, pentru protectie impotriva zgarieturilor, socurilor.
– Cutie din carton cu 3 sau 5 straturi + fulgi din polistiren pentru umplerea spatiilor goale + folie cu bule pentru protectie anti-soc.
– Plic antisoc (cu bule) pentru obiectele foarte mici.
– Cutie de lemn umpluta cu polistiren.
– Cutie de carton umpluta cu placi din polistiren/ spuma expandata si fulgi din polistiren.

Expedierea produselor in garantie se poate face prin intermediul firmelor de curierat partenere, prin cerere de ridicare produs de la beneficiar sau prin alte metode de expediere. La predarea pieselor ce fac obiectul garantiei catre firma de curierat va rugam sa ne comunicati in scris, pe e-mail la garantii@pieseautoas.ro, numarul AWB-ului generat de compania de curierat, pentru procesarea acesteia in sistem.

8.10 Transferul certificatului de garantie

In situatia in care Cumparatorul va revinde produsele / piesele achizitionate prin intermediul www.pieseautoas.ro, noul Cumparator nu va beneficia de prevederile prezentului certificat de garantie decat in conditiile in care SC Auto AS International SRL este instiintata in termen de maxim 7 zile calendaristice de la incheierea contractului de vanzare-cumparare dintre parti. Pentru a beneficia de transferul garantiei, este necesar sa trimiteti contractul de vanzare-cumparare al produsului ce face obiectul garantiei la adresa garantii@pieseautoas.ro impreuna cu o copie a bonului fiscal, a facturii si a certificatului de garantie ale produsului ce face obiectul garantiei prin email cu mentiunea in titlul emailului: Transfer Garantie. Orice solicitare ce nu respecta cele mentionate mai sus, nu va fi luat in considerare iar transferul certificatului de garantie al produsului se considera nul.

9. Cum cumpar

9.1 Modalitati de achizitionare a produselor

Pe site-ul www.pieseautoas.ro puteti comanda produse dupa cum urmeaza:

a) Prin trimiterea unei Comenzi online, utilizand cosul de cumparaturi si pasii de confirmare ai comenzii, 24 ore/zi, 365 zile/an
b) Prin trimiterea unei Comenzi prin email, la adresa vanzari@pieseautoas.ro , in intervalul orelor de program afisate
c) Prin trimiterea unei Comenzi telefonice, cu un agent de vanzari la numerele afisate in sectiunea Contact, in intervalul orelor de program afisate

9.2 Cautarea produselor universale si a pieselor auto

Pentru a putea comanda cu usurinta piese si accesorii auto, va punem la dispozitie mai multe modalitati prin care puteti sa consultati cataloagele de piese auto disponibile pe site si anume:

a) folosind motorul de cautare din site unde trebuie sa introduceti codul de producator al piesei auto dorite
b) folosind motorul de cautare din site unde trebuie sa introduceti codul original al piesei auto dorite
c) utilizand selectorul Alege Marca > Alege Model > Alege Varianta pentru definirea masinii pentru care doriti sa efectuati cautarea
d) pentru a cauta piese auto din categoria pieselor universale va rugam sa accesati meniul dedicat

9.3 Cautarea anvelopelor

Pentru a putea comanda cu usurinta anvelope pentru autoturismul dvs, puteti utiliza filtrul de cautare rapida in functie de necesitatile dvs. 

a) folosind motorul de cautare din site unde trebuie sa introduceti codul de producator al piesei auto dorite
b) folosind motorul de cautare din site unde trebuie sa introduceti codul original al piesei auto dorite
c) utilizand selectorul Alege Marca > Alege Model > Alege Varianta pentru definirea masinii pentru care doriti sa efectuati cautarea

10. Autentificare site

10.1 Cum va inregistrati un cont de client

Orice utilizator al site-ului www.pieseautoas.ro are posibilitatea sa isi creeze un cont cu ajutorul unui nume, unei adrese de email si a unei parole. Pentru a va putea crea un cont pe site-ul www.pieseautoas.ro este necesar sa urmati pasii de inregistrare si este necesara completarea campurilor cu date reale de identificare. Fiecare utilizator isi poate alege un nume si o parola, pe care este responsabil sa o pastreze in siguranta, deoarece orice activitate desfasurata pe numele deja inregistrat poate fi daunatoare detinatorului contului iar acesta poate fi responsabil pentru eventuale actiuni efectuate pe site.

Utilizatorii site-ului ce folosesc un cont vor avea evidenta fiecarei comenzi efectuate de la inceputul crearii contului si va putea benefica de discounturi de fidelitate sau promotii personalizate.

Pentru a va putea autentifica in site accesati sectiunea Contul meu si daca nu aveti un cont deja, apasati butonul Creeaza un cont nou. Adaugati o adresa de email valida la care aveti acces, alegeti o parola si confirmati parola aleasa. Pentru a continua cu autentificarea dvs, trebuie sa cititi si sa acceptati Termenii si Conditiile acestui site.

Dupa ce ati acceptat Termenii si Conditiile, utilizati butonul Creeaza un cont nou pentru a putea receptiona emailul de activare al contului. Verificati adresa de mail utilizata la crearea contului si activati contul apasand linkul primit pe email. Dupa ce ati activat contul, puteti lansa comenzi pe magazinul nostru online.

ATENTIE – Doar utilizatorii inregistrati pot trimite o comanda!

11. Comunicare electronica

Prin accesarea site-ului www.pieseautoas.ro , folosirea, vizitarea, cumpararea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii SC Auto AS International SRL, comunicarea se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare.

In conformitate cu Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicarilor electronice, mesajele trimise de SC Auto AS International SRL, ca newsletter, nu pot fi considerate SPAM deoarece:

a) contin datele necesare de identificare ale expeditorului si instructiuni de dezabonare;
b) acceptarea de primire a mesajelor/ofertelor nu implica financiar destinatarul;
c) au scopul de a informa abonatii cu privire la produse sau servicii ce le pot aduce beneficii;
d) adresa de e-mail a destinatarilor fie a fost obtinuta in mod direct ca urmare a abonarii la newsletter, a unor corespondente anterioare sau deoarece destinatarii sunt clienti/furnizori ai societatii noastre; fie a fost selectata dintr-o baza de date la care au subscris destinatarii; fie a fost facuta publica de catre destinatari prin afisari cu caracter publicitar intr-un ghid de afaceri sau in cadrul unei intalniri de afaceri.

12. Confidentialitatea datelor personale

Pentru mai multe informatii cu privire la politica noastra de protectie si prelucrare a datelor cu caracter personal, va rugam sa accesati acest link:

https://www.pieseautoas.ro/politica-de-confidentialitate

13. Transport, livrare si ridicarea produselor

13.1 Pretul serviciilor de transport / curierat la adresa Cumparatorului

Taxele de transport national nu sunt incluse in pretul afisat in pagina de produs. Transportul produselor de la sediul nostru pana la Cumparatorul final, nu este inclus in pretul produsului si acesta va fi taxat separat conform normelor de tarifare agreate cu furnizorii de servicii de transport / curierat,

Produsele pot fi livrate cu ajutorul firmelor de curierat rapid oriunde in Romania, costurile de transport urmand a fi suportate integral de catre utilizator. In functie de localitatea de livrare si greutatea coletului, costurile de transport pot diferi.

Transport in Bucuresti:

GRATUIT pentru comenzi mai mari de 499 lei (in limita a 15 kg)
25 lei pentru comenzi mai mici de 499 lei (in limita a 15 kg)

Transport in Romania (exceptie Bucuresti):

GRATUIT pentru comenzi mai mari de 499 lei (in limita a 15 kg)
30 lei pentru comenzi mai mici de 499 lei (in limita a 15 kg)

Transport anvelope si jante:

45 lei / set – indiferent de zona de livrare

Transport baterii:

35 lei – indiferent de zona de livrare

Pentru comenzi a caror greutate depaseste 15 kg si in localitatile unde curierii nu au optiune de livrare standard (fiind necesara calcularea de kilometeri suplimentari) pretul transportului va fi comunicat la momentul confirmarii comenzii, inainte de a fi livrat.

In cazul in care produsele au fost comandate si platite cu cardul, direct in platforma noastra, costul suplimentar acceptat de client va fi achitat ramburs, la livrarea comenzii.

Daca tariful suplimentar de transport nu este agreat de client, comanda va fi anulata. 

Termenul de livrare este in medie de cca 6-72 ore de la momentul confirmarii comenzii.

13.2 Termen de livrare

Produsele comandate au urmatorii termeni de livrare:

Produs disponibil:

– produsul poate fi disponibil in stocul magazinului PieseAutoAS.ro sau al Furnizorului.
– atunci cand produsul se afla in stocul PieseAutoAS.ro, acesta poate fi trimis prin curier la adresa cumparatorului in termen de 6 – 48 de ore lucratoare de la efectuarea comenzii. Pentru locatiile unde nu exista sediu de curier (extra retea) termenul de livrare se poate prelungi cu inca 72 ore.
– atunci cand produsul se afla in stocul Furnizorului, acesta poate fi livrat in general intr-un termen cuprins intre 1- 10 zile lucratoare, in functie de tara de origine, conditii de transport etc. Timpul de livrare se poate prelungi cu un termen nedefinit in functie de oportunitatea comerciala a comenzii.

Produs indisponibil:

– produsele indisponibile pot fi comandate si programate pentru transport in momentul in care exista o confirmare din partea Furnizorului asupra disponibilitatii acestora si pot fi trimise prin curier la adresa cumparatorului intr-un termen agreat cu acesta, dupa efectuarea comenzii si a platii integrale.
– produsele ce nu se afla pe stocul Furnizorului pot avea un termen de livrare nedefinit. Termenul de livrare difera de la fiecare producator sau furnizor in parte (tara de origine, conditiile de transport, stocuri, programari ale stocurilor, etc).

ATENTIE – In cazul epuizarii stocului, comanda va fi anulata, Cumparatorul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul PieseAutoAS.ro. Pentru comenzile deja achitate, se va proceda la restituirea contravalorii in contul din care a fost efectuata plata. Restituirea banilor se face doar in cont, nu prin alte metode de plata precum: ramburs, cash sau alte metode de plata.

13.3 Limitarea responsabilitatii intarzierii transportului

SC Auto AS International SRL nu este responsabila pentru intarzierea transporturilor comenzilor de catre curier sau orice alti terti din motive independente de SC Auto AS International SRL ce includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, accidente, intarzieri ale curierilor ce transporta produsul / produsele de la Producator / Furnizor catre Auto AS International, sau alte impedimente de forta majora conform legislatiei in vigoare.

Situatiile de urgenta precum: conditii meteo extreme, blocaje rutiere si accidente sau alte situatii speciale care privesc strict programul de munca al firmei de curierat, pot produce decalaje ale intervalului de livrare.  In cazul aparitiei unor astfel de situatiii va vom comunica termenul de livrare specific.

13.4 Verificarea integritatii continutului

In cazul in care produsele comandate ajung la dumneavoastra in stare deteriorata va rugam sa NU acceptati livrarea si sa ne contactati telefonic la fata locului. Verificati integritatea fizica a ambalajelor si produselor in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca integritatea produselor a fost afectata. Procesul verbal de constatare se emite in 2 exemplare, semnate atat de curier cat si de dvs. Imediat dupa emiterea procesului verbal , va rugam sa ne contactati telefonic

La finalizarea comenzii, pretul de transport pana la adresa / sediul Cumparatorului al produselor comandate va fi afisat distinct, in cosul de cumparaturi si va fi adaugat la factura fiscala. Pretul transportului prin servicii de curierat catre Cumparator va fi afisat cu TVA inclus.

14. Linkuri externe

Website-ul www.pieseautoas.ro este gazduit pe serverele unei companii externe. Compania SC Auto AS International SRL nu poate fi responsabila pentru eventuale greseli/erori strecurate pe site, indiferent de motivul aparitiei acestora (modificari ale structurii site-ului, setari ale browserului sau ale sistemului de operare sau actualizari).

SC Auto AS International SRL nu raspunde pentru contentul, calitatea sau natura site-urilor partenere, ce pot fi accesate prin link-uri directe catre acestea, din cadrul site-ului www.pieseautoas.ro. Raspunderea pentru acestea apartine integral proprietarilor linkurilor / website-urilor respective.

15. Linkuri utile

15.1 ANPC

Acasa

15.2 Platforma de solutionare online a reclamatiilor

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.selfTest